Prema tradiciji, sestre iz zagrebačke zajednice svečano su proslavile blagdan svoje suutemeljiteljice. Za njega su se u zajedništvu s mladima, djecom i članovima Salezijanske obitelji iz Zagreba pripremale trodnevnicom u svetištu Sveta Mati Slobode. Svakoga dana vjernici su mogli razmatrati uz otajstva Gospine krunice praćena mislima ove svetice. Na svetoj misi koja je slijedila propovijedali su braća salezijanci iz salezijanskih zajednica grada Zagreba.

Bili su to: don Ivo Zečević iz Rudeša, don Anto Stojić s Knežije i don Damir Stojić s Jaruna. Sva trojica nastojala su osvijetliti svetost naše suutemeljiteljice kroz teme vjere, nade i ljubavi koristeći se primjerima iz svetičina života. Važno je naglasiti da su u animaciji svetih misa sudjelovali mladi iz istoimenih župa - pripadnici Pokreta salezijanske mladeži. Osobito zanimljiv događaj bio je u subotu, trećeg dana trodnevnice kada je projiciran stari, ali za hrvatsku publiku novi film o svetici pod imenom "Izdanci jedne plodne zemlje." U očekivanju novoga koji će do ljeta, nadajmo se stići pred hrvatsku publiku, ovaj je bio pravo osvježenje za poznavanje i doživljavanje lika Marije Mazzarello.

Svečanu svetu misu svetkovine, u nedjelju 13. svibnja 2012. predvodio je domaći župnik don Ante Vasilj koji je osobito nadahnuto Mariju Mazzarello predložio kao vrlo aktualnu i pristupačnu sveticu za današnje vrijeme u crkvi prepunoj vjernika. Nakon svete mise mnogi su vrlo rado posegnuli za sličicama ove svetice s prigodnim mislima i počastili se uz kolače vrijednih suradnica i prijatelja te su oni najbliži ostali u druženju sa sestrama u dvorani svetišta. Evo i nekoliko fotografija! 

 

 

 

 

 

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------