Na području zagrebačke regije (mjesna središta Knežija, Jarun, Rudeš i Podsused) u posljednjih pet mjeseci provodi se zajednička formacija za salezijance suradnike mlađe dobne skupine, posebno iz redova animatora. Odgoj i obrazovanje novih kandidata provode savjetnici za odgoj i obrazovanje iz mjesnih središta suradnika te suradnici koji su sudjelovali u pisanju, odnosno pripremi Priručnika za odgoj i obrazovanje. Cijeli posao koordinira s. Maja Dolenec, kmp.

Susreti se održavaju redovito jednom mjesečno u mjesnim središtima iz kojih dolaze, kako kandidati, tako i savjetnici za odgoj i obrazovanje. U radosnom i bratskom ozračju obrađuju se teme iz Priručnika za odgoj i obrazovanje, ali susreti su korisni i za razmjenu informacija o događajima u pojedinim župama odnosno mjesnim središtima.

Na susretima sudjeluje 15-20 kandidata koji već vrlo angažirano djeluju u duhu karizme svetoga Ivana Bosca u svojim župnim zajednicama i šire. Upravo zbog toga oni donose jedan novi kut gledanja na pastoralno zalaganje salezijanaca suradnika i obogaćeni način angažiranja za dobro naše mladeži. Prolazeći zadane teme i razgovarajući o iskustvu koje teme obrađuju kandidati prepoznaju ili, bolje rečeno, potvrđuju salezijanski duh u sebi i oko sebe.

Sve više se potvrđuje pozitivnost animacije kandidata sa salezijanske suradnike iz redova salezijanskih animatora jer se radi o mladim ljudima koji najbolje poznaju potrebe i očekivanja mladih, kao i načine pristupa i pružanja odgovora na njihove potrebe.

Jedan od takvih susreta održan je i u našoj kući na Jarunu 22. ožujka 2010.

 

 

 

 

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------