Na 6. susretu hrvatske katoličke mladeži 8. i 9. svibnja u Zadru pod geslom "Da vaša radost bude potpuna" (Iv 15,11) okupilo se više od 30.000 sudionika. Među njima je svakako bila i salezijanska mladež. Naše dvije sestre, s. Maja Dolenec i s. Valentina Baričević vodile su svaka jedan od šest autobusa mladih župljana i studenata koji su se na susret uputile iz župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu.

Iako je subota započela kišom, vjera mladih raspršila je sve oblake tako da su u predivnoj procesiji od crkve sv. Donata do Višnjika ulica predivnog grada u veseloj, raspjevanoj i dostojanstvenoj procesiji hodočastili mladi iz svih kraja Lijepe naše i dijaspore. Središnje misno slavlje na Višnjiku predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U ime povjerenika za mlade, svećenika i biskupa, na početku mise mlade je pozdravio šibenski biskup Ante Ivas, predsjednik Vijeća HBK za mlade. "Draga naša hrvatska katolička mladeži! Imam samo jednu poruku: volimo vas. Vi ste naša utjeha. I imam samo jednu želju: Pomozite nam da vas volimo još više - kao Rabbi, Isus, kapetan naše lađe, trs naše loze, vino Očeva vinograda - da naša radost bude potpuna i čaša prepuna Njegova vina, vina ljubavi", kliknuo je mons. Ivas, te je solistički poveo sve da zapjevaju himnu susreta "Da radost bude potpuna".

Nakon misnog slavlja mladi su se uputili u župe-domaćine diljem nadbiskupije, čak i na otoke u kojima su noćili po obiteljima. Sutradan se svjedočanstvo vjere, zajedništva i radosti nastavilo po župnim zajednicama u kojima su domaćini pripremili zajednički agape za svoje goste. Zanimljivo je istaknuti da je bilo župa koje su ugostile i dvadesetak autobusa mladih! Neka dobri Bog svim organizatorima nagradi njihov trud, a svim sudionicima susreta podari ustrajnost na putu svetosti!

Fotografije će vam otkriti samo djelić doživljaja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------