Od 30. rujna do 30. listopada ove godine Gospodnje 2018., imala sam priliku, kao novakinja Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice, proživjeti izvanredno formativno iskustvo u zajednici Sv. Marija Mazzarello u Rijeci. Naime, naša početna formacija (točnije, u drugoj godini novicijata, što je vrijeme neposredne pripreme za prve redovničke zavjete) predviđa ovo jednomjesečno iskustvo kao 'predokus' onoga što je jedna KMP pozvana živjeti – u određenoj zajednici, u određenoj okolini, s određenim poslanstvom.

alt

Zajednicu KMP u Rijeci čini 5 sestara i 19 studentica. Sa sestrama sam otkrivala bogatstvo i ljepotu zajedničkog života u kojemu svaka ima osobnu odgovornost za svoju vjernost Gospodinu, ali i odgovornost jedna za drugu – da bi zajedno 'napredovale' na putu svetosti, u što potpunijem 'DA' Gospodinu iz dana u dan. Cijela zajednica – u stilu naše salezijanske asistencije – sudjeluje u poslanstvu koje nam je povjereno od Crkve. Sa studenticama, na katehezi s prvopričesnicima, u jednostavnim susretima s mladima okušala sam i vrjednovala svoju želju i poziv od Gospodina da se posvetim odgojno - evangelizacijskom poslanstvu upravo među mladima. U susretu s braćom salezijancima, salezijancima suradnicima, bivšim učenicima i članovima ADME obogatila sam se gledajući na koji način se salezijanska karizma utjelovljuje preko različitih grana naše salezijanske obitelji. U ljepoti prirode uz more mogla sam uživati bogatstvo i divote stvorenoga.

alt 

 

Povratak u novicijat nije bio lak upravo zbog ljepote i bogatog iskustva. Ipak, potrebno je napraviti još nekoliko koraka prije negoli se, ako Gospodin želi, vratim živjeti posvećen život na salezijanski način. Posebni poticaj su mi ljubav koju mi Gospodin iz dana u dan krijepi u srcu, vjernost i poniznost djelovanja mojih sestara, svjedočanstvo laika koji 'skriveno' žive svetim životom u društvu, te mladi koji nas žele među sobom – nas, ogledala Božje ljubavi, kao što kažu naše Konstitucije. (novakinja Andreja Žiher)

alt

alt 

alt

 

 

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------