U nedjelju, 3. ožujka našu župu Marije Pomoćnice i zajednicu KMP u Rijeci posjetio je don Ivan Stojanović, salezijanac i dugogodišnji misionar u Gani,  u Africi. 

Od 22. do 24. veljače 2019. u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati održao se treći susret temeljne formacije animatora zagrebačke nadbiskupije. Ova formacija koja teži formiranju mladih svestranih vjernika koji već sudjeluju u radu svojih župnih zajednica i njihovu povezivanju i rastu, ima za cilj i formaciju mladih suradnika koji će aktivno sudjelovati u pripremi susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. godine koji će se održati baš u Zagrebu.

Mladi, animatori molitvene zajednice "Auxilium Christianorum" iz salezijanske župe Marije Pomoćnice u Rijeci, svakoga utorka svoje sposobnosti i vrijeme velikodušno daruju mladima koji sudjeluju i pripadaju ovoj zajednici.

Dvadesetak mladih iz Varaždinske biskupije sudjelovalo je od 15. do 17. veljače na 3. susretu programa formacije animatora Mladi za mlade.

U petak, 15. veljače, nešto poslije 15 sati u džihadističkoj zasjedi blizu mjesta Cinkasse u Burkina Faso ubijen je don Antonio Cesar Fernandez, salezijanac misionar.

 

Glazbeni sastav "Santo" iz župe Marije Pomoćnice u Rijeci redovito animira nedjeljne svete mise i blagdane, ali ima iza sebe i mnogo raznih nastupa.

Bez pomoći Duha Svetoga nemoguće je kročiti kroz život sigurni, oslanjajući se samo na svoje snage. To dobro znaju i u KDS "Valponasca" u Rijeci.


U subotu 19. siječnja 2019. studentice KDS „Laura“ koji je smješten u zagrebačkoj zajednici proslavile su zajedno sa svojim sestrama Dan doma. Taj se dan uvijek veže uz liturgijsku proslavu njezine zaštitnice, velike, a male svetice, blažene Laure Vicuñe.

U Zagrebu je 26. siječnja održan Susret salezijanskih zborova mladih iz salezijanskih centara: Split, Žepče, Rijeka i Zagreb (Rudeš, Knežija, Podsused, Jarun).

Studentice KDS "Valponasca" iz Rijeke proslavile su blagdan blažene Laure Vicuña u zajedništvu sa sestrama i s mladima iz Molitvene zajednice "Auxilium Christianorum". 

U nedjelju, 20. siječnja, kod sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Rijeci održan je susret s animatoricama iz župe.

 XXXVII. Dani salezijanske duhovnosti u Valdoccu - Torino okupili su oko 300 članova iz 31 grane salezijanske obitelji.

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------