27. prosinca 2018. godine u vrhovnoj kući sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Rimu predstavljena je nova pobudnica Vrhovnog poglavara don Angela Fernandeza Artimea pod naslovom: "Svetost i za tebe!"

 

 

 Sretan Božić i blagoslovljenu novu 2019. godinu
žele vam Kćeri Marije Pomoćnice!

Iz misija na Madagaskaru javila se naša s. Marica Jelić prenoseći iskustvo ovogodišnjeg oratorija na kojemu je sudjelovalo više od 1200 djece i animatora.

Na Papinskom sveučilištu "Salesianum" u Rimu, 4. prosinca naša provincijalka s. Mojca Šimenc uspješno je obranila svoju doktorsku disertaciju.

Sveti Nikola ove je godine osobno posjetio KDS "Valponasca" u Rijeci.

 


Početak mjeseca prosinca studentice i sestre KDS "Valponasca" u Rijeci započele su hodočašćem u trsatsko svetište, kako bi zadnji mjesec u godini i sve životne i akademske izazove koje donosi, preporučile zagovoru nebeske Majke.


U Rimu su se krajem prošloga mjeseca po 2. put sastale članice komisije "Ivan Pavao II." (GP 2) s ciljem pripreme susreta provincijalnih vijeća i vizitatorija Istočne Europe koji će se održati u svibnju 2019. godine u Kostancinu u Poljskoj. Uz provincije: EEG, CEL, SLC, SLK, PLA, PLJ bit će nazočne sestre predstavnice iz Albanije, Mađarske i 2 provincijalke iz Italije. 

Od 30. rujna do 30. listopada ove godine Gospodnje 2018., imala sam priliku, kao novakinja Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice, proživjeti izvanredno formativno iskustvo u zajednici Sv. Marija Mazzarello u Rijeci. Naime, naša početna formacija (točnije, u drugoj godini novicijata, što je vrijeme neposredne pripreme za prve redovničke zavjete) predviđa ovo jednomjesečno iskustvo kao 'predokus' onoga što je jedna KMP pozvana živjeti – u određenoj zajednici, u određenoj okolini, s određenim poslanstvom.

alt

Na redovitom provincijalnom susretu ravnateljica i ekonoma 7. Studenoga proslavljen je Dan zahvalnosti, poseban događaj naše redovničke obitelji, tradicionalni izraz međusobnog iskazivanja zahvalnosti u ozračju molitve, jednostavnosti i radosti.

alt

Crkva hrvatskih mučenika je najveća crkva na Udbini i hrvatsko nacionalno svetište. Zamišljena je kao skupno mjesto svih hrvatskih stradanja i muke hrvatskog naroda do ostvarenja svoje države i slobode. Idejni začetnik projekta bio je biskup mons. dr. Mile Bogović 2005. godine, a dovršena je 2010. godine. Crkva je svečano otvorena i blagoslovljena 11. rujna 2010. godine u nazočnosti oko 15 000 hodočasnika, a misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Svake druge subote u rujnu, odnosno od 2012. godine svake zadnje subote u kolovozu ovo mjesto posjeti mnoštvo vjernika, a uz središnje misno slavlje održava se i niz drugih vjerskih i kulturnih programa te veliki sajam.

altStudentice Katoličkog doma "Valponasca" u Rijeci proslavile su na svetkovinu svete Marije Mazzarello svoj dan.

altTrodnevnica u čast svete Marije Dominike Mazzarello, kao i sama svetkovina protekle su u ozračju zahvalnosti.

  POBUDNICA 2019.


 

     ŠKAPULAR
SV. 
DOMINIKA SAVIJA

Molitvene nakane
Imaš pitanje?


--------

--------

--------

--------

--------