Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1032949
VIŠE SVJETLA ZA HAITI PDF Ispis E-mail

U župi Duha svetoga na zagrebačkom Jarunu prošla je nedjelja (24. siječnja 2010.) posebno obilježena u znaku solidarnosti i suosjećanja s narodom Haitija koje je nedavno pogodio katastrofalno razorni potres. Na Haitiju djeluju salezijanci i kćeri Marije Pomoćnice, i njihova prisutnost, kao nositelja don Boscove karizme, vrlo je prepoznatljiva i cijenjena.

To se pokazalo i nakon potresa jer je najbolje organizirani kamp za zbrinjavanje i pomoć unesrećenih bio upravo naš, salezijanski, u kojem su surađivali braća, sestre i suradnici. Osim novčanih priloga koji su skupljani na svim misama, poticaj je poslan i iz vrhovne kuće sestara Kćeri Marije Pomoćnice iz Rima u obliku pisma s. Marie Carmen Canales, vrhovne savjetnice za pastoral mladih. Sadržaj možete vidjeti u nastavku. Također smo izradili pano koji je postavljen u svetištu i na kojemu uz slogan "Zajedno smo jači", prisutni su vjernici mogli pročitati informacije o salezijanskim prisutnostima na Haitiju, kao i pogledati slike razorenog glavnog grada. Iskazano suosjećanje i solidarnost s narodom Haitija ponovno je dokazalo da naš narod uistinu ima veliko i velikodušno srce za one najpotrebnije.

 

 

Draga djeco, dragi mladi,

            slušajući vijesti o razornom potresu na Haitiju, pomislila sam upravo na vas, djecu i mlade na pet kontinenata koji živite, učite, igrate se i zalažete, animatori ste u našim salezijanskim kućama i centrima po cijelom svijetu...

         Da, odmah sam pomislila na vas,  jer znam da ste osjetljivi i pažljivi na bol i trpljenje svojih vršnjaka i mladih koji, u ovim trenucima, na Haitiju žive na ulicama, prestrašeni, tražeći svoje najmilije, tražeći barem mali znak života, smisao onoga što im se u ovim trenucima događa...

            Obraćam se vama jer ste velikodušni, sposobni poduzimati hrabre geste odricanja stavljajući svoj doprinos na raspolaganje djeci i mladima koji su do sada živjeli u kućama i u centrima koje vode Kćeri Marije Pomoćnice i salezijanci i koji su u jednom trenutku sve izgubili i trpe zbog neizmjerne boli svoga naroda.

            Želja mi je da prenesete ovu poruku i u svoje obitelji, kvartove u kojima živite, među prijatelje, u škole, kako bi lanac solidarnosti porastao u cijelom svijetu i postao znak nade i konkretne ljubavi. Sigurna sam da će vaša pomoć biti najdragocjeniji dar za najmanje u Port-au-Princeu, za one koji trpe i koji su u velikoj potrebi.

            Najvažnija gesta solidarnosti koju od vas tražim jest molitva Bogu života koji je prisutan i blizak ovom narodu: otvorite širom svoje ruke i molite Boga da u svima učvrsti nadu.

Zamolite Mariju Pomoćnicu da raširi plašt svoje nježnosti i suosjećanja na cijeli narod Haitija. Ona, koja je Majka, neka sve nas čuva u svom srcu.

         Uvjerena sam da će vas domišljatost vašeg srca, koje istinski ljubi, nadahnuti da budete velikodušni i da svojom velikodušnošću učinite oratorije, župe i škole mjestima bratske solidarnosti.

         Darujte ono što imate, koliko imate, ono čega se možete odreći, uvjereni da Bog koji ima veliko srce prima naše i najmanje kapi dobra i pretvara ih u "ocean dobrote"!

Budimo sjedinjeni s djecom i mladima Haitija i međusobno: zajedno smo  jači!

Zahvaljujem vam od svega srca i molim za sve vas!

U Rimu, 14. siječnja 2010.

                                                   s. Maria Carmen Canales,

vrhovna savjetnica za Pastoral mladih Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice

 

Riječ na uho

Odvažno! Činimo dobro dok imamo vremena!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------