Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1032709
Hvala! PDF Ispis E-mail

U dvorištu naše zajednice na Jarunu, u nedjelu, 25. travnja 2010. proslavljen je Dan zahvalnosti. Slijedeći temu Dana zahvalnosti čije je središnje slavlje na Madagaskaru - Pomirene i ujedinjene u ljubavi naviještamo Krista mladima -  sestre zajedno predstavnicima odgojne zajednice te svih generacija prijatelja i dobročinitelja izrazile su zahvalnost Bogu, jedne drugima i svima s kojima žive i dijele predivnu salezijansku karizmu.

Najprije se uvodnom riječju svima obratila ravnateljica zajednice, s. Jelena Kolar, a potom je u avanturu gradnje madagaskarskog brodića sve - i velike i male - povela s. Valentina Baričević. Korak po korak, svi su sudionici na simboličan način u veselju i simpatiji imali priliku promišljati o značajkama vlastitog života i njegove povezanosti s Bogom i s drugim ljudima.
Djevojčice iz Marijanske grupe izvele su skeč o tome kako se anđeli svađaju i poučile sve prisutne da je to jednostavno nepotrebno, a na kraju čitavog programa svi su izmolili 25 Zdravomarija za potrebe Crkve, svijeta, Salezijanske obitelji i za nova zvanja u našoj Družbi u Hrvatskoj. Bilo ih je 25 i zato jer je to broj godina prisutnosti naših sestara na crvenom otolu - Madagaskaru gdje od početka živi i radi naša misionarka, sestra Marica Jelić. Nakon zajedništva u igri, građenju brodića i molitvi slijedilo je i zajedništvo uz fine slastice vrijednih mama i baka kao i, među mladima, već poznate plesove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riječ na uho

Budite uvijek radosne u Gospodinu!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------