Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1032688
KDS „Laura“ u novom ruhu zakoračio u novu akademsku godinu PDF Ispis E-mail

alt

Studentice koje su i ove godine odlučile boraviti u KDS „Laura“ u Zagrebu, mogle su se ugodno obradovati unutrašnjim promjenama prostora koje pridonose boljem funkcioniranju samoga doma i stvaranju još većeg i ljepšeg obiteljskog ozračja.

Novu akademsku godinu započele su sa sestrama zagrebačke zajednice i to izletom u Čabar o čemu izvještava studentica Marija Barić Đurđević.

Na ovogodišnji Dan neovisnosti, 8. listopada, vesele djevojke Katoličkog doma za studentice ''Laura'' zajedno sa svojim sestrama uputile su se na jednodnevni izlet u predivan gorsko - kotarski gradić Čabar. Hladno vrijeme, vijugava cesta i pospanost nisu omele dobro ozračje, a smijeha je od početka bilo u izobilju jer ipak, veseo čovjek je Evanđelje u malom. Stigavši na odredište posjetili smo Kćeri Marije Pomoćnice koje već godinama marljivo služe i molitvom čuvaju čabarski puk. Posjetili smo dvorac Nikole Šubića Zrinskog, pretvoren u muzej s ostavštinom Zrinskih i znamenitostima čabarskog kraja, zatim OŠ ''Vladimir Nazor''. Pri izlasku iz škole svaka je djevojka izvukla jedno srce s poticajnim citatom o ljubavi. Zatim smo prošetale na svježem gorskom zraku uz rijeku Čabranku. Putem smo vidjele mala, privatna ribogojilišta pastrve. Pune energije neke su studentice ostale kod sestara igrati stolni nogomet, a ostale su otišle na vidikovac 'Tropetarska stijena' odakle se pruža fantastičan pogled na čabarski kraj. Divan zrak, dobro društvo, izvrsna hrana, zabava, što još čovjeku treba?! Ne, ovo nije retoričko pitanje i odgovor nije ''ništa'' jer djevojke iz KDS „Laura“ dobro znaju da čovjeka jedino do kraja može ispuniti Bog. Stoga smo zajedno otišle u crkvu svetoga Antuna gdje smo sudjelovale i pjesmom animirale misu. Prije odlaska svaka od nas izvukla je jedno papirnato srce koje je pripremila s. Jelena, s imenom jedne od djevojaka čiji ćemo biti tajni anđeo čuvar mjesec dana tj. za koju ćemo moliti i kojoj ćemo pomagati. Na taj način radimo na zajedništvu što i jest cilj ovog izleta, ali i učimo čuvati tajnu. Dan je brzo prošao, a mi smo se ispunjene, sretnije i povezanije vratile u naš Zagreb koji je već polako tonuo u san. Naša ispunjena srca još su jednom posvjedočila da gdje je ljubav i prijateljstvo ondje je i Bog.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Riječ na uho

Veselje je znak srca koje snažno ljubi Gospodina!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------