Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1043719
Budite savršene žene, poput Marije! PDF Ispis E-mail

altOvim je riječima vrhovna savjetnica iz Rima, s. Paola Battagliola, dala važnu smjernicu za život studenticama KDS "Valponasca" iz Rijeke.

Studentice su kao i svakoga mjeseca sudjelovale na zajedničkom susretu koji je ovaj put bio obogaćen prisutnošću s. Paole. Pripremile su program u kojemu su je upoznale s prošlogodišnjom generacijom djevojaka, ozračejm koje je vladalo u domu, inicijativama u kojima su sudjelovale. Zatim su joj otpjevale himnu doma, a s. Paola im se obratila prigodnim riječima:
"Vidim da vam je ovdje lijepo i da ste zadovoljne. Osim prezentacije u kojoj sam vidjela slike i mnoge lijepe stvari koje ste napravile osjetila sam vrjednote koje ste ovdje živjele i koje živite. Marija uistinu hoda ovom kućom. Ona je savršena žena. Željela bih da kada odete iz ove kuće budete savršene žene. Učite od Marije! Danas društvo napada žene s mnogim „virusima“. Morate se zaštititi antitijelima, a to su: misa, molitva, sakramenti. Kada je žena zdrava, zdrava je obitelj, zdrava je Crkva i zdravo je društvo. Žene su jako važne jer one ujedinjuju obitelj.“ S. Paoli su studentice uručile prigodne poklone od kojih je najljepši bio ručni rad, izvezeni prozor Valponasce u čijim su škuramaupisana imena svih studentica i sestara. Ručni rad je izvezla studentica Mihaela Muler. S.Paola je zahvalila i divila se da se u domu zajedno sa studenticama i mladima moli devetnica. Rekla je da to još nigdje nije susrela i da ćemo napraviti most prijateljstva s Vrhovnim vijećem koje također svaki mjesec moli devetnicu. Nakon devetnice nastavilo se u slavljeničkom ozračju proslave rođendana kojoj su se pridružile i sestre iz zajednice, a s. Paola je rado sudjelovala i na rekreativnom dijelu. Djevojke su ostale ugodno iznenađene njezinom prisutnošću i jednostavnošću.

alt

alt

alt

alt

alt

 

Riječ na uho

 Mogu mi uzeti sve, ali ne i srce koje ljubi Gospodina!
sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------