Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1043652
Pobudnica 2017. "Obitelj smo. Svaka kuća, škola Života i Lljubavi." PDF Ispis E-mail

altVrhovni poglavar salezijanske družbe, don Angel Fernandez Artime, predstavio je Salezijanskoj obitelji Pobudnicu za 2017. godinu na temu: "OBITELJ SMO. Svaka kuća, škola Života i Ljubavi."

Već tradicionalno u vrhovnoj kući naše Družbe u Rimu, krajem prošle godine, don Angel je predstavio novu Pobudnicu 2017. – pismo upućeno cijeloj Salezijanskoj obitelji. Predstavljajući sadržaj Pobudnice istaknuo je najvažnije dijelove crkvene i salezijanske teme o obitelji. U središtu Pobudnice jest obitelj u različitim kontekstima u kojima su prisutni članovi Salezijanske obitelji. Potiče na pažljivo čitanje i produbljivanje papine Apostolske pobudnice Amoris laetitia. U bogatstvu predstavljenog sadržaja pažnja je na obiteljskom iskustvu naših utemeljitelja na temelju kojega se razvio obiteljski način djelovanja specifičan za salezijansku karizmu. „Rođeni smo u krilu obitelji koja ima svoju ljepotu i svoje ograničenosti, to je životni prostor u kojemu se uči umjetnost života i ljubavi; koju čine oni koji se vole, razgovaraju i dijele život; gdje se mogu iskusiti osjećaji, intimnost, gdje se uči tražiti oprost, živjeti ga i zahvaljivati.“ Vrhovni poglavar ističe da su upravo članovi Salezijanske obitelji, 31 skupina koja ju čini, prvi naslovnici ove Pobudnice. Obiteljsko ozračje jedan je od nosivih elemenata našeg identiteta i našeg djelovanja u obiteljima i s obiteljima.

Na kraju Pobudnice vrhovni poglavar se osvrće na nazaretsku obitelj, na njezin postepeni hod vjere koji od samih početaka nije bio isključen od poteškoća i rizika. Takvo iskustvo čini nazaretsku obitelj bliskom današnjim obiteljima. Nazaretska obitelj jest obitelj koja je očovječila Sina Božjega i ta činjenica obitelji daje svetu vrijednost.

Vrhovni poglavar svima upućuje pitanje što možemo učiniti kao odgojitelji, pastiri i evangelizatori? Predlaže nekoliko konkretnih koraka u kojima posebno stavlja naglasak na praćenje kao prvotni način služenja i izazov kojiega se trebamo zajedno držati: kako pratiti, biti blizu roditeljima i djeci; mladima u kojima sazrijeva životni plan koji ide prema odabiru sakramenta ženidbe; mladima koji se okreću posvećenom životu, duhovnosti i hodu vjere?

www.sdb.org

 

Riječ na uho

Veselje je znak srca koje snažno ljubi Gospodina!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------