Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1043400
Laura Vicuña, zaštitnica izbjeglica i žena PDF Ispis E-mail

altSkupina argentinskih zastupnika pokrenula je projekt koji ima za cilj da papa Franjo „požuri“ kanonizaciju blažene Laure Vicuña predlažući je za zaštitnicu izbjeglica i žena, žrtava nasilja.

Jedan od pokretača inicijative je Giovanni Brügge, daljnji rođak blaženice s majčine strane. Pokretači ove inicijative ističu da je Laura bila Čileanka, odgojena u salezijanskom duhu, a čija je majka kao udovica morala pobjeći u Argentinu kao politička izbjeglica. Laura i njezina majka bile su žrtve obiteljskog nasilja i Laura je prikazala svoj život kako bi se majka obratila i ostavila čovjeka koji ih je zlostavljao. Lauru smatraju zaštitnicom obitelji, a predlažu da bude proglašena zaštitnicom izbjeglica i žena koje trpe nasilje. Cijela Družba Kćeri Marije Pomoćnice s odgojnim zajednicama i mladima, uzdižu svoju hvalu Presvetom Trojstvu za svetost ove djevojke, velike u vjeri, snažne u nadi i hrabre u ljubavi. U mladoj Lauri, voljeti Isusa postalo je najautentičniji i realan zadatak. Isus je ispunio njezin život smislom i ljepotom i u podnošenju i nošenju križa. Božja ljubav temelj je svake ljubavi. Ondje gdje postoji ljubav, postoji i sposobnost predanja Bogu i podnošenje žrtve. Laurina svetost potvrda je vrijednost salezijanskog odgojnog sustava koji žive odgojitelji kao neumorni tražitelji svetosti kročeći, zajedno s mladima, u vjernosti Evanđelju.

Laura nas potiče da razmislimo o važnosti obitelji u odgoju djece i o pravu da djeca žive u normalnoj obitelji, koja treba biti mjesto međusobne ljubavi, ljudskog i kršćanskog sazrijevanja. To je ujedno poziv i modernom društvu da bude obzirno prema obiteljima i odgoju mladih. Blaženoj Lauri povjerimo sve obitelji svijeta i sve žene koje trpe nasilje i zlostavljanje.

alt

alt

 

Riječ na uho

Koliko voliš Isusa?
Sv. Marija Mazzarello

 

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------