Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1043625
Kontemplacija i akcija u Čabru za salezijansku mladež iz Rijeke PDF Ispis E-mail

altU petak, 10. ožujka, u pastoralnom centru u Čabru održana je duhovna obnova za salezijansku mladež iz Rijeke. Uz suradnju vrijednih suradnica, Kćeri Marije Pomoćnice i don Davida Leskovara koji je vodio program, duhovna obnova je bila pravi blagoslov o čemu svjedoči i jedna od sudionica.

Čim su počele prijave za duhovne vježbe, prijavila sam se bez puno razmišljanja. Međutim kako se sve više približavao taj vikend pitala sam se da li sam dobro učinila što sam se prijavila. Obaveze su se gomilale, a vremena je sve manje. Već tu je bila prva napast za odustati. Kad smo krenuli u petak popodne bila sam umorna od svih obaveza koje sam imala taj dan. Na samom početku, na sv. Misi, don David nas je sve zamolio da ostavimo sve svoje probleme, poteškoće, brige i obveze u Rijeci, te da si posvijestimo da smo sada bitni samo mi i Bog. Pomolili smo se, ostavili sve i krenuli zajedno u borbu i rad. Tema ovih duhovnih vježbi bila je kontemplacija i akcija.
U petak navečer smo imali predivan križni put, meni osobno najljepši ikad. Bila je noć i puhalo je, ali nam to nije smetalo, dobro smo se obukli, uzeli svijeće u ruke i krenuli. Meditacije Tomislava Ivančića pomogle su nam otvoriti srca Gospodinu. Razmatranja su stvarala sliku našeg života. Matejevo Evanđelje koje govori kako je Isus poveo sa sobom na goru Petra, Jakova i Ivana u osamu te se pred njima preobrazio pomoglo mi je da se i sama popnem na goru u osamu s Njim, te pogledam svoj život u cijelosti. Ivanovo Evanđelje koje govori o trsu i vinovoj lozi pomoglo mi je shvatiti u koje dijelove moga srca i života trebam pustiti Isusa da mi pomogne u čišćenju. 2. poslanica Korinćanima mi je pokazala kako sve moje slabosti, mane i grijesi vode u Očev zagrljaj pun ljubavi i milosrđa. Sva naša razmatranja i meditacije, sve svoje radosti i poteškoće donosili smo zajedno pred Gospodina u ispovijedi, klanjanju i svetoj Misi. Sve smo predali Njemu, da On vodi, liječi, ispunja i ljubi.
Iako je bilo mnogo razmatranja, trenutaka tišine i molitve nije nam nedostajalo, kao ni druženja, igre, smijeha i razgovora. Nas dvadesetak smo se još više upoznali i podijelili mnogo toga jedni s drugima, produbili smo i ojačali naša prijateljstva. Ovaj smo vikend radili na sebi, ali jako puno i jedni na drugima, i više nego što smo svjesni. Priroda u kojoj smo boravili i tišina donijeli su mnogo plodova. S nama su bile i dvije kuharice koje su se brinule za nas, te Kćeri Marije Pomoćnice koje su nas lijepo ugostile. One su nas pratile u ovim danima i hvala im. Hvala i svima koji su uz nas bili molitvama i mislili na nas. Puno su mi pomogle ove duhovne vježbe. Imala sam osjećaj kao da sam se ponovno vratila u Njegov zagrljaj. Sve što sam dobila, otkrila i sve ono što se još uvijek slaže u mom srcu, nosim sa sobom i krećem u akciju, prvo kroz Korizmu, a onda i ostatak života. Hvala Ti, Gospodine!“ Antonia

alt

 

Riječ na uho

 Mogu mi uzeti sve, ali ne i srce koje ljubi Gospodina!
sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------