Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1032786
Don Tom oslobođen! PDF Ispis E-mail

altDogodilo se ovih dana, točnije 12. rujna svjedočanstvo nevjerojatne vjere koju su na dar dobili Salezijanci povodom povratka don Toma Uzhunnalila iz zatočeništva, nakon 18 mjeseci neizvjesnosti i nade da će se ipak vratiti živ. Nada je pobjedila, molitve mnogih su uslišane. Don Tom je oslobođen!

Susret s don Tomom dogodio se u salezijanskoj zajednici u Vatikanu. Primio ga je zamjenik vrhovnog poglavara, don Francesco Cereda i braća iz zajednice. Don Tom, Indijac, misionar u Jemenu, svesrdno je iskazivao zahvalnost Bogu i Majci Mariji. Jedna od prvih želja bila mu je da se pomoli u kapelici. Htio je služiti i misu, ali zbog medicinskih pregleda nije bilo moguće. Prije dolaska liječnika zamolio je za ispovijed. Za vrijeme večere sa subraćom don Uzhunnalil je posvjedočio da je u zatočeništvu nastavio služiti misu na duhovan način, sjećajući se napamet obrazaca mise, kao i svetopisamskih čitanja. Bez isticanja detalja ispričao je kako je u trenutku otmice bio u kapelici Misionarki ljubavi u Adenu i da nakon otmice nije bio zlostavljan. Naprotiv, zbog njegovog naglog mršavljenja otmičari su mu dali potrebne lijekove za dijabetes. Tijekom razdoblja otmice imao je na sebi istu odjeću. S otmičarima se sporazumijevao na engleskom jeziku, a dva do tri puta su ga premještali. Don Tom je posvjedočio da niti u jednom trenutku nije pomislio da će ga ubiti.

Don Toma je primio i papa Franjo prije svoje audijencije srijedom, kao i vrhovni poglavar don Angel Fernandez Artime nakon povratka s Malte. Tom prigodom poklonio je don Tomu svoj salezijanski križ, simbol blizine i bratske ljubavi.

http://www.infoans.org/sezioni/notizie/item/3970-vaticano-don-tom-uzhunnalil-finalmente-tra-i-suoi-confratelli-all-ombra-di-san-pietro

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Riječ na uho

Veselje je znak srca koje snažno ljubi Gospodina!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------