Najave


 Istaknuto

 

-------------------

POBUDNICA 2018.

--------------

 Poruka s. Runite Borja
mladima iz Hrvatske i Slovenije

 

-------------

     ŠKAPULAR SVETOG
  DOMINIKA SAVIJA

Statistika

Posjete Sadržajima : 1043655
Molimo za Siriju PDF Ispis E-mail

altJoš uvijek nema naznaka trajnoga mira u Siriji. Nakon gotovo sedam godina sukoba, Sirija je i njezino stanovništvi i dalje su žrtve nasilja i ratnih razaranja.

„Mi kršćani vjerujemo i znamo da je Kristovo uskrsnuće istinska nada za ovaj svijet. I mi danas molimo plodove mira za cijeli svijet, posebno za voljenu Siriju i sirijski narod koji je osuđen na rat bez kraja. (papa Franjo).
Naša Vrhovna Majka s. Yvonne Reungoat, svim Kćerima Marije Pomoćnice, odgojnim zajednicama i cijeloj Salezijanskoj obitelji uputila je snažan poziv na molitvu, kako bi se u srce Sirije mogla vratiti nada. Danas u Siriji, unatoč katastrofalnim posljedicama rata, ima onih koji se ne umaraju u širenju nade. U ovoj ljubljenoj, izmučenoj zemlji, među izmučenim stanovništvom, Kćeri Marije Pomoćnice nastavljaju sijati utjehu i mir. Naše sestre u Siriji su dobro, mole i nastavljaju biti blizu mladima i obiteljima hrabreći ih i svjedočeći radost i nadu. S vedrinom rade svoje svakodnevne dužnosti sigurne u snagu molitve mnogih molitelja širom svijeta. U ovome je trenutku važno da su naše sestre blizu djeci, mladima, da im nude mogućnost za razgovor i podjelu života, molitvu i sestrinsko prihvaćanje i da potiču one puteve i odnose u kojima se u srcima neće nakupljati mržnja. Naše zajednice u Siriji svima su uporišta i zato ostaju. Molimo Gospodina da podari pravi mir, trajni mir, dok s naše strane obećajemo solidarnost i sestrinsku blizinu.


 

Riječ na uho

Veselje je znak srca koje snažno ljubi Gospodina!
Sv. Marija Mazzarello

Poveznice


--------

--------

--------

--------

--------